Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések, megjegyzések

 

Ide megírhatod, ha bármilyen kérdésed van, vagy ha akarod, akkor véleményezheted az autót is. :)

 

A korábbi kérdések és válaszok megtekinthetőek itt, hátha valaki talál valami hasznosat vagy esetleg a még fel sem tett kérdésére a választ:

http://www.scenicrxt.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 Itt lentebb pedig lehet kérdezni, vagy megjegyzést írni most.

Mod.:

 A hozzászólások helye elköltözött, a régieket meg lehet tekinteni továbbra is itt, újakat pedig itt lehet írni:

http://www.scenicrxt3.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

hűtővíz kérdés, melegen indítás kérdés, chiptuning kérdése

(Csaba, 2014.05.18 12:07)

Üdvözletem! Segítségre szorulok. Nemrég vettem egy 1,9 dci motorost. Nagyon szeretem, EGR szelepet már havonta kitisztítom, mert érzem a különbséget. Finoman hajtom (csak néha van meghajtva jobban), lehet, hogy ez nem tesz jót neki. Szóval, mióta megvettem észrevettem, hogy a hűtővíz színe barnás és alig látszik a szint a tartály elszíneződésétől. Átmostam rendesen vízzel a teljes rendszert, és kapott egy új tartályt, és ALU barát piros fagyállót. 1 hét múlva a tartályban barnás színű trutyis víz lett. Megint átmostam, a tartály is ki kellett mosni. Észrevettem, hogy az utángyártott tartályt ha lefelé fordítom, és rajta van a kupak, akkor csordogál ki a víz. Tehát az új tartály gagyi. Már túl vagyok a 4. átöblítésen, már tisztább a hűtővíz, de még mindig trutyis, barnás 500 km után. Lehet valamit tenni, hogy eltűnjön a trutyi? A motorolajat nem eszi, az nem habos. - A másik jelenség az indítás. Hidegen pöccre indul rendesen. Melegen indul, de egyet ránt a kasztnin, a kipufogó is berezonál egy nagyot. - Az utolsó kérdés, hogy 50 ezerért hirdetnek chip tuningot, amivel a motor karakterisztikája jobb lenne. +50 Nm-t garantálnak, és még kevesebb fogyasztást is. Szabad ilyenben gondolkodnom? Néha jó lenne az a hiányzó 50Nm, és én is érzem, hogy 90 alatt a motor nehezen gyorsul.

Re: hűtővíz kérdés, melegen indítás kérdés, chiptuning kérdése

(Tulaj, 2014.05.20 06:18)

Szóval, én dieselben nem vagyok otthon, felvetettem más helyeken az írásodat, de nem érkezett rá válasz. Így írom a saját véleményem.
Hűtővíz esetében valószínű korábban megkezdte a fémet valamilyen fagyálló, szerintem a legtöbb amit tehetsz, hogy évente átmosod és fagyállót cserélsz, ősszel. Egyszer azért még most kimosnám a helyedben 20%-os ecettel. Nem fog változni szerintem már, Clio-nál jártam még az elsővel így, hiába mostam át sokszor, mindig visszajött a szín. Trutyinak mondjuk akkor sem szabad lennie benne, ha van, akkor valahol maradékanyag van, azt valahogy pedig ki kell mosni... A tartály szájára nézz rá, valószínű nem egyenes, vagy próbálj igazítani rajta, vagy szerezz bontott tartályt, inkább barnább legyen, mint ne legyen zárt a hűtőrendszer, mert csak elfőzné a vizet.
A melegen ránt egyet kérdésre nem tudok felelni, tényleg nem ismerem a diesel lelkivilágát.
Chip tuning esetén csak egyéni véleményem tudom írni, úgy, hogy sosem próbáltam. Nem is vonz. A gyári programozástól csak akkor térnék el, ha történnek a motoron átalakítások és azokhoz kell optimalizálni, akkor érzem valósnak az ígért teljesítmény növekedést.

Re: Re: hűtővíz kérdés, melegen indítás kérdés, chiptuning kérdése

(Peti, 2014.07.19 23:39)

Szia!
Esetleg össze tudnál hozni a kérdezővel /e-mail cím esetleg/, hátha a melegindításos rántást meg tudjuk oldani. Nekem is hasonló a problémám, és lennének ötleteim.
Köszi
Üdv: Peti
borospeti5@freemail.hu

Re: Re: Re: hűtővíz kérdés, melegen indítás kérdés, chiptuning kérdése

(Peti, 2014.08.05 23:19)

Nem akarok tolakodni, de esetleg kaphatok elérhetőséget a kérdező bele eggyezésével?

Re: Re: Re: Re: hűtővíz kérdés, melegen indítás kérdés, chiptuning kérdése

(Tulaj, 2014.08.06 07:13)

Ez nem rajtam múlik, én nem látok elérhetőséget a kérdezőhöz, így ha a kérdező meg akarja adni, akkor megadja az elérhetőségét, ha nem, akkor nem.

ptibor962@freemail.hu

(Tibor, 2014.08.05 18:17)

Üdv!
Renault Scenic 1.9 dti váltó számát hol lehet megtalálni?

Re: ptibor962@freemail.hu

(Tulaj, 2014.08.05 20:46)

Vagy a váltó felső részén kicsit hátrébb van egy tábla, vagy bele van ütve a váltó elejébe a karaktersor. Ha csak tábla volt, és volt már leszedve a váltó, és esetleg nem tették vissza a táblát, akkor passz...

Mp3

(Krisztián, 2014.07.27 15:17)

Szia!
Nekem is olyan évjáratú és felszereltségű Scenicem van mint Neked. A kérdésem az lenne, megoldható-e, hogy a gyári autórádió mp3-at is lejátsszon? Választ előre is köszönöm!

Re: Mp3

(Tulaj, 2014.07.27 16:55)

Megoldható, én is szemeztem már ilyen kütyüvel, csak elég drága.
A lehetőségek pl.:
http://www.autodvd.hu/usb-aux-mp3-illeszto/renault-usb-illeszto
vagy akár:
http://www.xcarlink.hu/webshop/renault/renault-usb-sd-mp3-adapter-detail
A Dension sok embernek bevált, a másikról nem hallottam még véleményt. Densionból van olyan is, ami bluetooth kihangosítóként is tud működni.
Vagy a mostani módszerem. :-) A transmitter nem annyira vált be, nem a legjobb a minősége, viszont az öreg Nokia X2 telefon tudja ezt a funkciót, és nagyon szépen játssza le a rádió a zenéket. Csak egy hosszabb úton variálni kell a frekvenciákkal. Egy Debrecen-Konstanca úton biztosan. :-)

Re: Re: Mp3

(Krisztián, 2014.07.27 19:32)

Köszönöm a gyors választ!
Valóban nagyon drágák az átalakítók.
Viszont semmiképpen nem akarom megbontani az összhangot azzal, hogy kicserélem a gyári rádiót.
Szerintem a Nokia X2 variációt választom, úgyis telefonvásárlás előtt állok. Legalább összekötöm a kellemest a muszájjal. :)
Köszi a segítséget!
Krisztián

Re: Re: Re: Mp3

(Tulaj, 2014.07.27 20:18)

Azért nem biztos, hogy ilyen telefont vennék, igazából ez az egy funkció jó az egész telefonban, nekem csak a dupla sim miatt lett ilyen. Egyébként nekem a rádió kijelzője előtt, vagy a műszerfal felső részében a tárolóban vált be, a többi helyen kicsit már recseg.

Re: Re: Mp3

(tsabee, 2014.08.05 13:10)

Szia!

Biztos működik? Én anno néztem hozzá, még Densionosat is, és nem volt benne a típus listában.
Márka szervízben is érdeklődtem (bár tudom az nem tényező :)), és ott is azt mondták, hogy nem működik.

Ezekbe még Philips rádiók vannak, és mindenhol csak a II-es Scenic/Megane generációtól van USB csatlakozására lehetőség, amibe már valami más típus van.

De ha van valami tapasztalat, hogy tényleg működik-e valamelyik átalakító, akkor megköszönném az infót, meg a tapasztalatokat. :)

Hangszorók

(Szabó Zsolt, 2014.07.30 21:45)

Hello!
Nekem is megadta magát a gyári hangszóró.Egyenlőre csak az első ajtókban cserélném le őket.
Vásároltam egy Sony Xplode hangszórót de más a csatlakozója mint a gyárinak.
Átforrasztanám a Sonyhoz kapott csatit a gyárira de nem tudom a gyári "színkiosztást" és nem szeretném rosszul összeforrasztani.Nem tudod véletlenül a szinkiosztást? Melyik szint rakjam a pozitívra illetve a negatívra?

Re: Hangszorók

(Tulaj, 2014.07.31 06:18)

Szia!
Színkiosztásról nem nagyon beszélhetünk, mert az eltérhet, viszont a lábkiosztás a csatiban fix. :-)
A képgalériában a szereléshez mappába tettem fel két képet, az alapján kösd be a két szálat.

Re: Re: Hangszorók

(Tulaj, 2014.07.31 06:22)

Még annyi, hogy nekem úgy rémlik, hogy a gyári hangszórón a csatinál vagy a csatiban jelölve volt a két pólus, mert nem kellett keresnem, egyértelmű volt. Szóval először azt nézném meg jobban, ha nincs más, akkor a program a képen található kiosztást adja.

Sopron

(Levi, 2014.07.27 08:32)

Tegnap utazás során kigyulladt a környezetvisszajelző lámpám. A használati utasîtás rögtön Renault szervízbe küld, de ha lehet megoldanám házilag a problémát. Tudja valaki mi lehet az oka ennek a jelzésnek? Köszi

Re: Sopron

(Tulaj, 2014.07.27 16:51)

Nézz alá a kocsinak, ha a katalizátor után van lambda szondád, akkor ez a második szonda lesz a ludas. Csatlakozója szokott beázni, vagy kontaktos lenni, ezen kell segíteni. Ha nincs második szondád, akkor nincs ötletem, akkor tényleg szerviz.

Sopron

(Levi, 2014.07.17 22:55)

Sajnos a slusszkulcsom beragadt az önindítókapcsolóban. Egyszerűen nem lehet kihúzni, illetve csak félig. Kérlek adjátok tanácsot, hogy hogyan oldjam meg illetve kihez forduljak ezzel a problémámmal. Előre is köszönöm

Re: Sopron

(Tulaj, 2014.07.18 06:03)

Kicsit széthullott a gyújtáskapcsolód szerintem, ehhez kellene keresned ott Sopronban egy helyi zárast, aki szerintem tudja javítani. Bp-n tudnám ajánlani a zár-tár bt-t, de nincs közel hozzád...

Re: Sopron

(szabyg, 2014.07.23 21:09)

Ha fordul a kulcs akkor szét tudod szedni a kapcsolot kétfelé és tudsz bele venni bontottat,a kulcsot meg átrakod a régi kulcs helyére,csak az ajtokhoz nem lesz jó sajna,de az imo menni fog.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Következő »