Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések, megjegyzések

 

Ide megírhatod, ha bármilyen kérdésed van, vagy ha akarod, akkor véleményezheted az autót is. :)

 

A korábbi kérdések és válaszok megtekinthetőek itt, hátha valaki talál valami hasznosat vagy esetleg a még fel sem tett kérdésére a választ:

http://www.scenicrxt.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 Itt lentebb pedig lehet kérdezni, vagy megjegyzést írni most.

Mod.:

 A hozzászólások helye elköltözött, a régieket meg lehet tekinteni továbbra is itt, újakat pedig itt lehet írni:

http://www.scenicrxt3.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kanyarfény

(Tulaj, 2014.05.26 17:55)

Ha van egy elektromos ismerősöd, lehet, hogy pár perc alatt megtalálja a nyitját a dolognak, én sajnos innen nem tudok többet segíteni, ezt látni kell, vizsgálni.

indítás

(Norbert, 2014.05.24 21:14)

Szia!
Olyan problémám lenne,hogy amióta melegebb van az autóm össze vissza indul.Van olyan,hogy vagy 10-15.-jére indul de a következő leállításnál harmadszorra de van olyan is,hogy rögtön indul. Amikor még nem volt ilyen meleg akkor is csinálta csak sokkal ritkábban.De most is előfordul olyan nap,hogy nincs vele probléma.Van-e valami ötleted mi okozhat ilyen problémát?

Re: indítás

(Tulaj, 2014.05.25 07:39)

Szia!
Nézz rá a felső holtponti jeladóra, jól érintkezik-e a csatlakozója, tiszta-e a jeladó alulról, ez szokott ilyen problémát okozni, ha nem segít, akkor gondolkozni kell erősen.
Egy kis segítség, hol keresd, hogy néz ki:
http://www.gumomegane.eoldal.hu/cikkek/muszaki-kisokos/felso-holtponti-jelado.html
Írd meg mindeképpen, hogy mi lett a vége a dolognak.

Re: Re: indítás

(Norbert, 2014.05.25 19:08)

Szia.Ma kiszedtem a helyéről az alapjárati állító szelepet ami nagyon koszos volt megtakarítottam hátha ez a baj. Kb. vagy 10 indításig már azt hittem ez volt a baj de megint megmakacsolta magát.Holnap ránézek arra amit te javasoltál.Majd jelzem,hogy mi történt.

fordulatszám, ázás, riasztó :)

(Norbi, 2014.05.16 10:45)

Szia!

Norbi vagyok már régen követem az oldalad és én is gratulálni szeretnék hozzá és az autódhoz is. :) Kérdésem lenne, amiben szerintem csak TE segíthetsz:

1. Szerinted természetes- e , hogy a 97-es évj, 1.6 Scenic-em 3000-res fordulaton pörög 100 KM/Hnál. Kiss lomhának is érzem a dögöt. :)

2. Valamiért nem működik a riasztóm és a központim távirányítóról. Kulccsal sem zárnak és nyitnak az ajtóim. A belső központi viszont nyit is és zár is.

3. És a harmadik nagy kérdésem: Képzeld beázik az autóm. Dupla motoros napfénytetős kivitel. megbontottam kicsit a csomagtartónál a tetőkárpítot, mert észleltem, hogy a hátsó középső utas biztonsági övénél csepeg a víz. Tudod annál az övnél ami a tetőkárpitra van csavarozva. na ott megbontottam kicsit a tetőkárpitot és azt láttam, hogy a kárpit jobb és bal széle vizes, de elég szépen. Lehetséges, hogy a napfénytető ázik? Ja elől is ázik az antennánál azt most akarom beragasztani, de lehetséges, hogy onnan jön a víz? A csomiban hagytam az ingem és konkrétan olyan vizes volt, mintha mosógépből szedtem volna ki. A víz a kalaptartóra csöpög, onnan meg szépen a hátsóülések hátuljára majd le a csomiba...Kiakaszt.

Köszönöm előre is válaszod! :)

Üdvözlettel: Norbi

Re: fordulatszám, ázás, riasztó :)

(Tulaj, 2014.05.16 23:00)

Helló!

1. Szerintem normális, ha megnézed a képekben a szerelési mappában ott egy fűrészdiagram az én váltómról, az is közel van az általad írotthoz, szerintem ilyen a váltód. Mivel elég nagy a kaszni, megeshet, hogy a 8 szelepes 1.6-ossal picit lomha. De lehet, csak lusta picit, nem tudom, milyen körülmények között használod.

2. Ez összetettebb, ismerni kell, pontosan milyen az autód, inrás vagy rádiós a kulcs, vagy nincs is benne távirányító, hanem külön a riasztón van csak. Milyen a riasztó, egyáltalán melyik távirányítóról beszélünk, a kulcsról, vagy egy külön távról a riasztóéról?

3. Ha hátul van víz, akkor nem feltétlen az antennától megy oda, hiszen van íve a tetőnek, a víz meg felfelé nem szívesen folyik, inkább a napfénytetőnél nézelődnék. Nem tudom pontosan hogy néz ki a napfénytetőd. Meg kell nézni közelebbről, hogy magánál a tetőhöz rögzítésénél tud-e beázni, vagy az üvegnél, tehát a szigetelése rossz-e. Ha tudsz, tegyél fel róla képet, hogy néz ki, sajnos az enyémen nincs napfénytető.

Re: Re: fordulatszám, ázás, riasztó :)

(Norbi, 2014.05.17 19:55)

SZia!

Köszönöm szépen válaszod, a beázás megvan. Mivel dupla napfénytetős az autó, így hátul megy ki a tető kárpit alatt két lefolyócső. Annak a vége ugye a kaszninál fut ki a két hátsó kerék mögött.. Na az le volt dugítva. A két cső megtelt vízzel és szépen lefelé folyt a víz az utastérbe a tetőről.

A távirányítóm pedig infrás..De sajnos sem a központim sem pedig a riasztóm nem műkszik :/

mégegyszer köszi a választ.

üdvözlettel: Norbi

Debrecen

(Nagy Gabi, 2014.05.11 21:53)

Kedves Oldal létrehozó!
Ma azaz 2014.04.11-én egy scenic rxt tulaja lettem!Lenne pár kérdésem.Mivelhogy debreceni vagyok, egyszerűbb lenne szerintem ,ha összeütnénk egy szemályes találkát,aztán leírnánk, hogy mit eszmecseréltünk:)Hogy tudlak elérni?

Köszi

Re: Debrecen

(Tulaj, 2014.05.12 05:49)

Scenicrxt.eoldal@gmail.com-ra írj, ott adok meg elérhetőséget.
A lényeg, hogy jelezd, hogy írtál mailt, mert ritkán nézem ezt a címet.

Re: Re: Debrecen

(Nagy Gabi, 2014.05.12 21:00)

Szia elment az email:)

Fogysztás

(Marton, 2014.05.06 11:01)

Kedves Sporttársak !

2001-ben gyártott, 100000 km-et futott Scenic Phase2 1,4 16v. (Zöld béka) tulajdonos vagyok. A fogyasztással azonban nem túl elégedett, mivel a városban az autó megeszik télen 10 litert, nyáron 9-et, egy hosszabb autópályázás kapcsán sem tudtam 7,5 alá szorítani a fogyasztást, pedig nem a vezetési stílussal van a baj. Kérdésem az volna, hogy ezt normálisnak találjátok-e, avagy ennél azért kellemesebbek a tapsztalatok. Ha igen mi lehet a hiba, szondák, komputer... vagy ?

Köszi Horváth Márton

Re: Fogysztás

(Tulaj, 2014.05.06 21:10)

1.4-es esetében szerintem ha a városban nem tojással a pedál alatt vezetsz és kapsz pár piros lámpát, akkor teljesen reális lehet ez a fogyasztás. Autópályán szintén, ha mondjuk 120-130 körül mész vele, mivel kicsi a motor és nagy a légellenállás, így a 7,5 is reális. Nekem az 1.6 városban valamivel takarékosabb, autópályán még 8l is szokott lenni a fogyi, ha 130-140-nel haladok folyamatosan. Persze nagyon függ a széliránytól is.

Re: Re: Fogysztás

(Horvath M., 2014.05.06 23:14)

Koszi !

Hát akkor ez van, egyéb iránt nagyon szeretem az autót, mert ötletes és marha kényelmes. Szép estét.

ÜDv:

HM

Re: Re: Re: Fogysztás

(Tulaj, 2014.05.07 17:10)

Azt még akartam kérdezni, hogy hogyan mérted a városi 10 litert?

acelwolf@gmail.com

(Erdei Zoltán, 2014.05.02 12:53)

Szia.

Azzal a kérdéssel fordulnák hozzád hogy van egy 1999-es 1.6 16v RXT Scenic-em amiben a gyújtáskapcsoló indítás után nem ugrik vissza. Van e lehetőség javításra vagy mindenképpen cserés?

Re: acelwolf@gmail.com

(Tulaj, 2014.05.04 02:59)

Szerintem javítható, beszélni kell egy zárszakértővel.

Tolatóradar

(Peti, 2014.01.19 13:56)

Szia! A tolatóradarod márkájára lennék kíváncsi ill. árára, mert ahogy olvastam, meg vagy elégedve vele. Tervezem egynek a beépítését Megane1 ph2-kombiba. Előre is köszi! Üdv: Peti

Re: Tolatóradar

(Tulaj, 2014.01.19 22:51)

https://scenicrxt2.eoldal.hu/img/original/999/betoptek.jpg

Ilyenem van. Azóta már építettem be egy ugyanilyet egy márkatársnak:

http://www.meganern.eoldal.hu/fenykepek/tolatoradar-megane-i-ph2-be/

Elégedett is vagyok vele, meg nem is. :-) Igazából a többi sem jobb, mindnek van egy hibaszázaléka, kerek oszlopokkal hadilábon állnak elvileg, bár eddig még nem volt vele gondom. Parkolásnál teljesen jól működik, megkönnyíti az ember dolgát, ha áll mögöttünk egy autó. Amire fontos figyelni, a magasság. Ha nem tudod elég magasra szerelni, akkor észre fog venni mindenfélét. Szegélyt, kiálló követ, kapunál a bosszantót, vagy akár azt, ha az út emelkedik mögötted. Az ára 5-10eFt között van, hely függő, ki kell fogni egy akciósat. Itt találsz infót még róla, van leírás is, a beszerelésre vonatkozólag is:

http://www.metroman.hu/product/tolatoradar/Tolatoradar-4-szenzorral/Tolatoradar-4-szenzoros-Betoptek-BE-02A

Összességében nem bántam meg, egyszerű volt beszerelni és hasznát veszem parkoláskor.

Re: Re: Tolatóradar

(Peti, 2014.01.20 12:36)

Szia! Köszönöm a tájékoztatást, meg is rendelem a radart.
Még abban szeretnék segítséget kérni, hogy a jobb oldali hátsó ajtókárpitnak, hogyan álljak neki leszedni, mert valószínű az elektromos ablak elromolhatott. Recseg, ropog, alig húzta már fel utoljára.

Elismerésem az oldalaidhoz! Szép munka, nagyon hasznos tartalommal!!

Re: Re: Re: Tolatóradar

(Tulaj, 2014.01.20 16:33)

Hátsó kárpit. Először ki kell húzni a kis háromszög műanyagot a hátsó sarkában az ablaknak. Szemben állsz az ajtó belső felével, egyenesen kell magad felé húzni. Egy kis cső fentebb, egy kis cső lentebb, ezek kiállnak a háromszögből és gumírozott lyukban vannak bedugva, ezért csak lassan fognak jönni, nem kell erőszakoskodni, mert akkor törnek. Ezután kilincsnél egy csavar, majd kifordítva ki lehet akasztani a bowdent a kilincsből, majd a könyöklő résznél egy csavar lefelé a közepén a műanyagnak. Alul 2-3 csavar van talán a zseb alsó részén. Az ablak kapcsolója körüli kis műanyagot fel kell pattintani, azt fejből most nem tudom, hogy az elejét vagy a hátulját, óvatosan, ha rossz részét feszegeted, akkor törik a fül. Csatit lehúzod a kapcsolóról, majd ha már nem fogja semmi, akkor a kárpitot alulról el kezded kifelé húzni az ajtótól. Fogja pár patent is, de ilyen ragacsos trutyival körbe van nyomva, az majd nyúlik, ragad mindenfelé. Amikor alul és oldalt már elvált a trutyi, akkor kezd el a kárpitot felfelé tolni, ekkor tudod majd levenni. A gumis trutyi ha a ruhádhoz ér, többet nem megy ki, csak szólok. :-) Onnan már hozzá férsz az ablakhoz, akkor fogod látni, mi lehet a baja. Sok sikert hozzá, várom az eredményt, hogy mi volt a gond.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Következő »