Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések, megjegyzések

 

Ide megírhatod, ha bármilyen kérdésed van, vagy ha akarod, akkor véleményezheted az autót is. :)

 

A korábbi kérdések és válaszok megtekinthetőek itt, hátha valaki talál valami hasznosat vagy esetleg a még fel sem tett kérdésére a választ:

http://www.scenicrxt.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 Itt lentebb pedig lehet kérdezni, vagy megjegyzést írni most.

Mod.:

 A hozzászólások helye elköltözött, a régieket meg lehet tekinteni továbbra is itt, újakat pedig itt lehet írni:

http://www.scenicrxt3.eoldal.hu/cikkek/kerdesek--megjegyzesek.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Szfar

(szabyg, 2013.11.28 09:44)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy:nekem az autómon nincsen más csak hátsó dob,középdob és katalizátor kiszerelve.
De ez így elég hangos még az utastérben is.
Ha középső dobot rakatok fel akkor az tompítja a hangot rendesen,vagy nem nagyon változna a helyzet?
Köszi a válaszokat!

Re: Szfar

(Tulaj, 2013.11.28 18:27)

Ez egy jó kérdés, mert nem tudom. :-)
Nálam amikor középen kifújt, akkor is hangosabb lett a kocsi, amikor korábbi autónál hátul volt gond, akkor is. Szóval együtt kell hozzá mindkettő, hogy csendes legyen. Szerintem. De miért lett minden kiszerelve? Gyári motornál csak gyengít a motorerőn.

Re: Re: Szfar

(szabyg, 2013.11.29 10:21)

Látod ezt én sem tudom,már így lett vásárolva.
De miért gyengíti a motort ha nincs benne katalizátor?

Re: Re: Re: Szfar

(Tulaj, 2013.11.29 16:41)

A motorodat ahhoz a fojtáshoz tervezték. Ha hozzá lenne igazítva a motorvezérlés, akkor akár erősebb is lehetne kisebb fojtással. Addig viszont inkább a hang miatt érzi az ember erősebbnek.

Re: Re: Re: Re: Szfar

(szabyg, 2013.11.30 20:21)

Köszi!
És szerinted azt okozhatta a kipufogorendszer hiányossága hogy nyáron ahogy bemelegedett a motor elkezdett rángatni,amióta hideg lett megszűnt a hiba.

Re: Re: Re: Re: Re: Szfar

(Tulaj, 2013.11.30 21:56)

Az valami más hiba lesz, hirtelen nincs ötletem rá. A légzsák csatiknál én inkább levenném az akkusarut addig, jobb óvatosnak lenni.

Szfar

(szabyg, 2013.11.28 09:47)

Sziasztok!
A másik kérdésem az lenne,hogy gyújtáskapcsoló lett cserélve a kocsiban,de azóta világít a légzsák hiba,ez orvosolható kódtörléssel vagy akksilevétellel,vagy csatlakozó elmozdulhatott-e?
Köszi!

Re: Szfar

(Tulaj, 2013.11.28 18:29)

Végig kell nézni a csatikat, kormánynál is, ülés alatt is, ha minden tutira érintkezik, akkor érdemes tovább menni. Szerintem ha megjavul a kontakt, akkor el kell idővel múlnia a hibajelzésnek. Emellett ugyan eltárolja a hibát, szóval azt ki kell töröltetni, de úgy rémlik, hogy a lámpa nem fog világítani.

Re: Re: Szfar

(szabyg, 2013.11.29 09:53)

Köszi!
Amikor a csatikat bontom és zárom,akkor az aksi csatlakozót le kell vennem?Azért kérdezem,hogy estlegesen nem tud kirobbanni a légzsák?
Vagy az csak logikusan gyújtáson tud csak működni?

Sajószentpéter

(K.Tamás, 2013.11.27 17:52)

Szia!Vettünk egy renault clio II 2002 1,5 dízelt!Haza hoztuk majd kb.4-5 óra múlva szerettünk volna elindulni a kocsival de lemerült az aksi! :( !Úgy döntöttünk hogy veszünk egy újat,ugyan annyi Ah sat!Kicseréltük az aksit indítanánk az autót nem indul a kocsi meg se nyekken és a piros készenléti lámpa nem alszik el!Mondta a tékás csávó hogy próbáljam meg a pótkulccsal és azzal is ugyan az a helyzet!Mi lehet a baj?Be kell tanítani a kulcsokat ,vagy nem tudom kérem segíts!!!!!!!Az ideg már megöl!!!!

Re: Sajószentpéter

(Tulaj, 2013.11.27 19:31)

Ebben én nem nagyon tudok segíteni, de adok egy fórum linket, ott szerintem lesz aki tud segíteni. (index-es Thalia fórum)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9027813

Re: Re: Sajószentpéter

(Tulaj, 2013.11.28 18:25)

Önindító se teker?

franciaország

(BRIGI, 2013.11.23 15:49)

Szia,
tegnap voltunk az itteni egyik nagy bontóban. Hát nagy kaland volt az biztos!
Viszont vettünk csomagtérbe kárpitot, mert az nagyon vacak volt, a csomagtérben az egyik tárolóra ajtót, napellenzőt(az egyik nem volt meg), visszapillantóba de csak a tükröt nem kellett az egész egyben, emelőt, vonószemet, a csomagtérbe teleszkópot, meg még apróságokat 20 euroért:-))). Természetesen volt egy jó nagy telep sok autóval és mi szereltük ki a cuccokat a kocsikból. Nagy élmény volt nekem nőnek is nekiállni a lerakott úgymond roncs autókból kiszerelgetni a cuccokat. Megbeszéltük megyünk még máskor is mert még kell ez az és nagyon jó buli, de tényleg. Vettünk fékbetétet, azt már ki is cserélte a férjem. Persze azt újat vettünk! Ami viszont rossz és esetleg ha van ötleted, az a fűtés! A ventilátor ugyanis működik, tegnap kipróbáltuk egy aksival! A kocsiban viszont csak kattan egyet és aztán nem indul el! Szétszedtük a műszerfalnál amit írtál de ott hibát(forrasztásnál és látszólagost)nem találtunk. Igaz itt vagyunk délfranciaországban de most egy kicsit hidegek vannak már. Szerinted mit csináljunk? Tehát ha betesszük a ventit a helyére és bekapcsoljuk a klímát csak kattan egyet a venti de nem indul be!
Hát nagyjából ennyi az előrehaladás, most még ami sürgős az 2 gumi előre de a jövő héten nézek azt is valamilyent. A férjem éppen takarítja a kocsit hát egyre jobban néz ki megmondom őszintén. Viszont az biztos kap hamarosan első lökhárítót mert az kicsit törött és motorháztetőt is, mert az is kopottka. De majd csak jövőre!
Várom az ötleteidet a fűtésre!
Szép hétvégét!!!

Re: franciaország

(Tulaj, 2013.11.23 17:11)

Kicserélném a relét ami a pollenszűrőnél van alul, megnézném annak jók-e az érintkezései, mármint a relének meg az aljzatnak, illetve, ha a csatit átnéztétek rendesen a kis fűtésellenállásnál, tehát a kis hűtőbordás elektronikánál, akkor kicserélném még azt. Hátha...

Re: Re: franciaország

(Tulaj, 2013.11.23 17:13)

Ja, gumit Continental TS850-et rá. :-) Persze, csak ha télit akarsz rá. :-)

Érd

(Szilágyi Zoltán, 2013.11.20 11:52)

Sziasztok!

Kartámaszt szeretnék a Scenic I -hez, gyárit vagy gyári
minőségűt keresek!
Előre is köszönöm!

Re: Érd

(Tulaj, 2013.11.20 18:12)

Bontóból érdemes nézni olyan ülést, amin van és vagy ülést cserélni vagy átépíteni a kartámaszt, vagy olyat, mint ami az oldalon szerepló autóban van, az utólagos, de Scenichez való, viszont műbőr, kb. 15eft a vaterán. Ennek hátránya, hogy nehezebb hozzáférni pl. a háttámla állító tekerőhöz, meg van aki szerint a kézifékhez is.

Re: Re: Érd

(Szilágyi Zoltán, 2013.11.21 11:16)

Köszönöm !!!

Re: Franciaország

(Tulaj, 2013.11.21 06:18)

Szia!

A ventinél ha nagyon olcsó, akkor vennék másikat, de meg lehet próbálni kicsit megjáratni, vesztenivaló már nincs. Amikor kint van, az alját levenni, valamilyen tisztító spray-vel, kontakt spray-vel kicsit befújnám, kézzel megforgatni, szorul-e, illetve lehet, hogy csak a szénkefe kopott el benne. Csatlakozója milyen? Nincs megégve? Ott teljesen jó a kontakt?

Franciaország

(Brigi, 2013.11.08 22:40)

Kellemes estét!

Szóval kocsi elindult, UCH-t nem cseréltek benne, mindösszesen program segítségével életet leheltek a kocsiba. Javasolták szerezzek egy ilyen uch-t a kocsiba. De ma megint felfedeztem egy hibát és lassan kezdem elveszíteni a bizakodásomat. Az eladóra mérges vagyok mert szépen lassan derülnek ki hiányok és hibák.
1. Központizárat bezárom és az egyik ajtó nyitva marad, a másik három zárva, fordítva működik. Ha a többi ajtó zárva, ő nyitva és fordítva!
2. A kedves eladó elfelejtett szólni, hogy a csomagtérajtó teleszkóp az nem működik. Persze kinyitottuk de csak a kis hátsó szélvédőt, nem az egész nagyot.
3. Amit ma vettem észre az az hogy a ventilátor nem működik. Automata klíma van az autóban és semmi ha bekapcsolom. Most ettől az ideg szétvetett de tényleg. Ez már sok lett nekem is. Biztosítékot megnéztem de jó. Azt viszont nem figyeltem ha bekapcsolom a klímát mit csinál, ad e ki valami hangot magából.
Holnap felhívom a csajt és elmagyarázom neki hogy ezeket a hibákat eltitkolta és úgy elküldöm a fenébe mint a csuda. Egy francia ügyvéd csajnál is dolgozom, úgyhogy elintézem a kishölgy sorsát, hacsak nem orvosolja ezeket a problémákat! Az autószerelő ki volt így is akadva rá, hogy szétbarmolták a kocsit.
Hát most hirtelen ennyi ami történt!
Most éppen sírni tudnék mert amúgy jó a kocsi és kényelmes.
Ja ami még valószínű az a féltengely amit cserélni kell benne. Kicsit kopog, de tényleg csak kicsit és a váltónál sztem egy gumibak vagy valami tartóbak mert ott is hallok valami koppanó hangot de nem a váltóból jön!!!
Hát ennyi van a kocsikával!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Következő »